Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Scala
Scala
Elegantan i kompaktan porodični automobil koji nudi puno prostora.
 • Inspirisana konceptualnom studijom VISION RS
 • Izuzetna po svojoj praktičnosti i prostoru
 • Najmoderniji asistenti i vrhunski sistem za online povezivanje
Nova Octavia
Octavia
Model idealan za posao i za velike porodice.
 • Prostrani automobil koji se prilagođava Vašim potrebama
 • Praktičan u poslovnim i porodičnim situacijama
 • Idealan je za gradsku vožnju ali i za duga putovanja
Octavia
Octavia
Prostor u svom najlepšem obliku
 • Prvi serijski model sa novim dizajnom ŠKODA
 • Dovoljno prostora sa odličnim odnosom cena/performanse
 • Obimna bezbednosna oprema
Octavia Combi
ŠKODA Rapid Spaceback - najmlađi kompaktni automobil
 • Sportska svežina i dinamična elegancija
 • Prostrana i atraktivna unutrašnjost sa trokrakim sportskim volanom
 • Panoramski stakleni krov i produženi zadnji prozor
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Superb
Superb
NOVA DEFINICIJA LUKSUZA
Redizajnirani model pametno kombinuje komfor i praktičnu svakodnevnu upotrebu. Novi dizajn, puno više opreme i najsavremeniji sistemi asistencije su glavne prednosti nove linije modela SUPERB.
Superb Combi
NOVA DEFINICIJA LUKSUZA
Redizajnirani model pametno kombinuje komfor i praktičnu svakodnevnu upotrebu. Novi dizajn, puno više opreme i najsavremeniji sistemi asistencije su glavne prednosti nove linije modela SUPERB COMBI.

ŠKODA Kodiaq - Tehnologija

TEHNOLOGIJA KOJU ĆETE STVARNO KORISTITI

Najmodernija tehnologija za Vaše zadovoljstvo

ŠKODA KODIAQ poseduje najnovije motore koji pružaju zadovoljstvo dinamične vožnje ali i malu potrošnju i emisiju izduvnih gasova.

Lepeza od pet motora za ŠKODA KODIAQ, mogućnost pogona na sva ćetiri točka i izbor između automatskog i manulenog menjača,daje klijentu mogućnost da svoje vozilo konfiguriše prema svojim potrebama.

Šta više, KODIAQ je prva ŠKODA koja nudi novi DSG 7-stepeni menjač sa dva kvačila za motore velike snage i obrtnog momenta.

Srce automobila...

Nova generacija motora i proverena Volkswagen MQB modularna platforma, donose dovoljno snage,malu potrošnju i nizak nivo emisije izduvnih gasova.

Pet vrsta motora, dva dizel i tri benzinska, montiraju se u ŠKODU KODIAQ. Ovi moderni motori sa turbo punjenjem kapaciteta 1.4 i 2.0 litara imaju snagu od 92 kW (125 hp) do 140 kW (190 hp) i montiraju se standardno sa start-stop sistemom i i sistemom za obnovu energije iz kočnica.

Pogon na svim točkovima

Nova ŠKODA KODIAQ je dostupna sa poslednjom generacijom elektronski kontrolisanog kvačila.

Četiri motora (1.4 TSI/110 kW, 2.0 TSI/132 kW, 2.0 TDI/110 kW i 2.0 TDI/140 kW) su dostupna sa vrhunskim pogonom na svim točkovima, garantuju odličnu trakciju, viku stabilnost i bezbednost čak i van puta.

Kontrolna jedinica konstantno proračunava optimalnu distribuciju snage na osovine. Pod normalim uslovima, većina snage se distribuira direktno na prednju osovinu radi uštede goriva.

Zelena tehnologija

Nova ŠKODA KODIAQ se ne ističe samo svojim voznim karakteristikama već i malom potrošnjom i niskom emisijom izduvnih gasova.

Svi motori odgovaraju EU6 emisionim standardima i standardno suopremljeni sistemom Start-Stop i sistemom za obnovu energije iz kočnica.

Nova ŠKODA KODIAQ koristi tehnologiju aktivnih cilindara (ACT). Motor 1.4 TSI/110 kW (150 hp) sa kombinovanomvrstom vožnje troi od 6.1 - 7.2 l/100 km, u zavisnostiod načina vožnje i stepena prenosa, što odgovara emisiji 141 - 166 g CO2/km.

  
Tehnologija aktivnih cilindara (ACT)

ACT znači da se drugi i treći cilindar mogu privremeno ugasiti. U tom režimu motor radi efikanije. U zavisnosti od stila vožnje, ova tehnologija može smanjiti potrošnju više od 0.5 l na 100 km. ACT je aktivan između 1,400 i 4,000 obrtaja, 25 i 100 Nm obrtnog momenta i brzini iznad 130 km/h.

Start-Stop sistem

Ideja sistema Start-Stop je da isključi motor svaki put kada ne mora da radi, pogotovo u urbanim područjima, gde efikasno može da smanji potrošnju goriva. Start-Stop sistem se aktvira automatski posle startovanja motora i može se bilo kada manuelno isključiti.

Preporučeni stepen prenosa

Ispravan izbor brzine može uštedeti gorivo i doprineti komforu u vožnji. Niže vrednosti obrtaja motora doprinose nižoj potrošnji i tišem radu motora. Simbol se nalazi u gornjem desnom delu displeja i potvrđuje je Vam ispravan izbor brzine ili preporučuje da prebacite u viši ili niži stepen prenosa.

Režim rada motora- Eco Mode (Driving Mode Select)

Jedan od režima koji nudi sistem Driving Mode Selection je Eco – režim za vozače kojima je prioritet mala potrošnja i zaštita životne sredine. Posebna osobina Eco režima je režim "kotrljanja" u automobilima sa DSG menjačem. Ovaj režim se aktivira kada vozite bez noge na papučici za gas.

Obnova energije kočenja

Šta se dešava kada se energija obnavlja? Kinetička energija se transformiše u korisnu električnu energiju, koja se skuplja u akumulatoru ili se koristi u električnim sistemima. Tokom kočenja motorom, alternator snabdeva potrošače i puni akumulator. Ovako se štedi gorivo koje bi bilo potrošeno za ove potrebe u automobilu.

Prva ŠKODA sa 7 sedišta

Novi KODIAQ je prva ŠKODA napravljena za sedam putnika.

KODIAQ je po dužini između OCTAVIJE i SUPERBA po dužini, ali je lider po prostranosti u SUV segmentu. 2,791 mm između osovina, širina 1,586 mm napred i 1,576 mm pozadi, garantuju komfor za putnike i prostor za prtljag.