Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Scala
Scala
Elegantan i kompaktan porodični automobil koji nudi puno prostora.
 • Inspirisana konceptualnom studijom VISION RS
 • Izuzetna po svojoj praktičnosti i prostoru
 • Najmoderniji asistenti i vrhunski sistem za online povezivanje
Octavia
Octavia
Prostor u svom najlepšem obliku
 • Prvi serijski model sa novim dizajnom ŠKODA
 • Dovoljno prostora sa odličnim odnosom cena/performanse
 • Obimna bezbednosna oprema
Octavia Combi
ŠKODA Rapid Spaceback - najmlađi kompaktni automobil
 • Sportska svežina i dinamična elegancija
 • Prostrana i atraktivna unutrašnjost sa trokrakim sportskim volanom
 • Panoramski stakleni krov i produženi zadnji prozor
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Superb
Superb
Novi Superb revolucionarnog dizajna, vrhunskog komfora i sa inovativnim povezivanjem
 • Džin sa najvećom unutrašnošću i prtljažnikom u svojoj klasi
 • Mnogo više snage sa najačim motorom snage 206 kW
 • Puno novih sistema bezbednosti i komfora
Superb Combi
Nova Škoda Superb Combi je puna najmodernije tehnike
 • Prtljažnik osnovne zapremine 660 litara
 • Novi sistemi bezbednosti i asistencije
 • Moderni infotaiment sistemi sa mnogo funkcija

ŠKODA Superb - Komfor

NAJVIŠA KLASA

Komforan način života

Putovanje za Vas znači više od prevoza iz tačke A u tačku B.

Upravo su na to mislili naši dizajneri kada su projektovali novu ŠKODU Superb. Cilj je bio napraviti atomobil koji će Vam pružiti potpuni doživljaj putovanja.

Savršena zvučna izolacija uklapa se sa adaptivnom šasijom DCC i drugim sistemima asistencije koji garantuju apsolutni komfor u svakoj vožnji.

Nova ŠKODA Superb će Vas oduševiti prijatnim, kultivisanim i komfornim prostorom. Uživajte u celoj paleti komfort elemenata i prilagodite auto Vašim potrebama.

Vožnja u komforu

Nova ŠKODA Superb pruža prirodni, prijateljski ambijent , koji svakom pruža šta muje potrebno.

U ovom mikro kosmosu sve komande i oprema su podešeni tako da pružaju totalnu udobnost. Nova ŠKODA Superb je oblast gde su zastupljena sva četiri elementa. Peti element, koji sve spaja je Vaša mašta. Sedite i preuzmite volan.​

Ambijentalno osvetljenje

Opustite se u luksuznom ambijentu i očekujte samo najlepše trenutke. Vi ste onaj koji diktira tempo žvota, bilo da putujete službeno ili sa porodicom na odmor.

Posle startovanja motora intenzitet osvetljenja se automatski prilagođava na "putni režim". "Diskretna svetla" čiji intenzitet možete podešavati preko infotainment sistema prave prijatnu atmosferu tokom putovanja.

Elementi komfora

  
Trozonska klimatizacija

Nova generacija klimatizacije garantuje otimalnu temperaturu u vozilu. Vozač, suvozač i putnici na zadnjem sedištu mogu da kontrolišu temperaturu u svojim zonama, tako da cela porodica mže uživati.

Dynamic Chassis Control (DCC)

Nova ŠKODA Superb je prvi model ŠKODA, koji je opremljen adaptivnom šasijom DCC sa sistemom Driving Mode Select. DCC vozaču omogućava da prilagodi vozne karakteristike vozila ličnim afinitetima pomoću režima Normal, Sport i Comfort.

Multifunkcionalna kamera

Multifunkcionalna kamera je jedan od mnogo komfor elemenata modela Superb, koje donose uistinu vidljivu dodatnu vrednost. Višenamenska kamera u retrovizoru omogućava funkciju sistema Lane Assist, Travel Assist (prepoznavanje saobraćajnih znakova) i automatskog prebacivanja svetla Smart Light Assist i Intelligent Light Assist.

Prednja sedišta sa ventilacijom

Grejanje u sedištima zimi ili osvežavajuća ventilacija leti? Ili sve zajedno? Nova ŠKODA Superb može se kupiti sa grejanim sedištima napred i pozadi.Prednja sedišta su dostupna i sa funkcijom ventilacije.

KESSY – Otključavanje i startovanje bez ključa

Više nemorate da držite ključ u ruci da bi otključali ili zaključali svoj auto. Upravljačka jedinica KESSY prepoznaje ključ na 1,5 metar udaljenosti od vozila. Automobil se automatski otključava, kad dodirnete bravu ili želite da otvorite prtljažnik. Motor se startuje pritiskom na prekidač.

Električna peta vrata sa virtuelnom papučicom

Peta vrata modela ŠKODA Superb mogu biti po želji opremljena električnim otvaranem i zatvaranjem, koje je moguće kontrolisati prekidačem kod sedišta vozača, daljinskim ključem ili pritiskom na prekidač na petim vratima. Vozilo može po želji biti opremljeno i virtuelnom papučicom za bezkontaktno otvaranje petih vrata. Virtuelna papučica i električna kontrola petih vrata funkcionišu i u kombinaciji sa KESSY.

Elektronska parking kočnica

Nova ŠKODA Superb je prvi model ŠKODA, koji je opremljen elektronskom parking kočnicom. Ova nova tehnologija ne samo da ostavlja više prostora između prednjih sedišta, već doprinosi većoj bezbednosti i komforu. Zahvaljujući automatskoj funkciji Auto Hold, kočnica onemogućava da vozilo krene unazad prilikom polaženja na uzbrdici.

Prednje staklo sa grejačima

Da li sija Sunce ili pada kiša, mi mislimo na Vaš komfor cele godine. Po želji ugrađena nevidljiva folija ClimaCoat koristi se za grejanje prednjeg stakla. Osim toplote pruža i zaštitu od jakog Sunca.

Adaptivni tempomat

Adaptivni tempomat ACC održava bezbednu udaljenost od vozila ispred Vas kada ste podesili brzinu, pri čemu kontroliše motor i kočnice, da bi , prema potrebi automatski ubrzavao ili kočio. Sistem kombinuje tempomat sa radarskim merenjem udaljenosti.

Travel Assist

Sistem Travel Assist koristi kameru u retrovizoru za snimanje saobraćajnih znakova. Modul za obradu slika upoređuje snimak sa navigacijom. Sistem obrađuje i ograničenja brzine (npr. "80 km/h"), zabrane preticanja i sve dodatne table (npr. "22:00 – 06:00") i sve zabrane koje se vezane za njih. One se zatim prikazuju kao slike na displeju instrument table ili na displeju navigacije.

Šta će Vam olakšati parkiranje?

  
Bezbednije i lakše parkiranje

Parkiranje je od sada mnogo lakše zahvaljujući celom nizu istema asistencije: Park Assist, Rear Traffic Alert i rikverc kamera.

Paralelno parkiranje

Ukoliko je sistem Park Assist uključen, Superb može da nađe zgodna mesta za parkiranje pri brzini i do 40 km/h. Čim senzori procene dovoljno velikomesto za parkiranje (dužina auta + 80 cm), sistem pomaže sa manevrom za parkiranje.

Izlaženje sa parking mesta

Lakše je i izlaženje sa parkinga. U ovom režimu sistem Park Assist pomera vozilo napred i nazad sve dk ne dođete u situaciju da lako izađete sa parking mesta.

Poprečno parkiranje u nazad

Sistem sam nalazi mesto i sam vrši manevar parkiranja. Elektronika vozila kontroliše volan, dok vozač kontroliše gas i kočnicu.

Zadnja kamera

Ovaj element čini mala kamera u petim vratima. Kada ubacite u rikverc, kamera se automatski aktivira i slika se pojavljuje na displeju infotainmenta. Pokretne linije na slici pokazuju smer gde vozilo ide pod trenutnim uglom volana, ili označavaju da treba ugao promeniti.

Rear Traffic Alert

Prilikom izlaženja sa parking mesta unazad Rear Traffic Alert prepoznaje vozila koja se približavaju sa obe strane. Zvučni signal Vas upozorava na dolazeće automobile. Osim toga, "kritična strana", sa koje se približava vozilo, prikazana je na infotainment displeju prvo žutom a zatim crvenom. U slučaju potrebe, automatski se aktiviraju kočnice.

Prednji i zadnji parking senzori

Novi parking senzori prate okolinu automobila i perfektno dopunjuju Park Assist. Parking senzori pomažu vozaču prilikom parkiranja i funkcionišu sa svim infotainment sistemima koji su dostupni za novu ŠKODU Superb.