Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Octavia
Octavia
Model idealan za posao i za velike porodice.
 • Prostrani automobil koji se prilagođava Vašim potrebama
 • Praktičan u poslovnim i porodičnim situacijama
 • Idealan je za gradsku vožnju ali i za duga putovanja
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Enyaq
Enyaq
Inteligentan, inovativan, intuitivan
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.

Upoznajte Škodu

ŠKODA AUTO Global

Škoda u svetu

ŠKODA brand je prisutan u mnogim zemljama u svetu i to ne samo kao uvoznik već i kao proizvođač. Osim u Češkoj, ŠKODA automobili se proizvode u Slovačkoj (Bratislava), Ukraijini (Solomonovo), Indiji (Aurangabad), Kazakhstanu (Kamenogorsk), Kini (Shanghai) i Rusiji (Kaluga). ŠKODA prodaje svoje proizvode u više od 100 zemalja u svetu. U Češkoj Škoda se proizvodi u Mladoj Boleslavi, Kvasinama i Vrhlabiju.

Kontakt:
ŠKODA AUTO a.s.
Václava Klementa 869
293 60 Mladá Boleslav
Czech Republic

Telefonska centrala:
Tel: +420 326 811 111
Fax: +420 326 721 328
E-mail: info@skoda-info.cz
(na češkom ili engleskom jeziku)

Proizvodnja ŠKODA proizvodni pogoni su opremljeni najmodernijom tehnologijom. Kvalifikovana radna snaga radi rame uz rame sa stotionama robota. ŠKODA pravi najkomplikovanije alate i proizvodi motore i menjače za celu VW Grupu. Koriste se najkvalitetniji materijali koji ujedno imaju najmanji uticaj na životnu sredinu. Svaki automobil koji se proizvede prolazi kroz više kontrola pre nego što izađe na ulicu. Osim toga , vozila moraju proći i test vožnju po različitim površinama puta.
Tradicija 1895. godine Laurin & Klement Co. počinje prouzvodnju bicikli po imenu Slavia a 1899 počinju da proizvode motorcikle. Prvi automobil Voiturette A je proizveden 1905.godine.1907. godine postaje akcionarsko društvo a posle 1914 počinje da proizvodi vojnu opremu. 1925. godine spajanje sa kompanijom Pilsen Škoda Co. je završena. Početkom 30-tih auto industrija se ponovo organizuje kao posebno akcionarsko društvo zajedno sa ŠKODA Group (Automobile Industry Co., AZNP). Kompanija postaje državno vlasništvo pod nazivom AZNP 1946.godine. 16. aprila 1991. ŠKODA se spaja sa Volkswagen Group.
Inovacija Profesionalni tim dizajnera, inženjera i drugih stručnjaka rade u Dizajn centru na razvoju automobila ŠKODA, oslanjajući se na mnogo godina tradicije i tehničkog znanja ali i na modernu nauku i iskustvo. Postupak razvoja vozila počinje crtežima, nizom studija i analizama, modelima u razmeri 1:1 ,CAD Tuning 3D kompjuterskim modelima u virtualnnoj stvarnosti. ŠKODA dizajneri materijalizuju ideje o novim formama, funkcijama automobila i na taj način prave put u budućnost ŠKODA AUTO.
Sponzorstvo Najvažniji sponzorski projekti ŠKODA AUTO su sportski događaji kao što je Tour de France ili Giro d'Italia biciklističke trke ili International Ice Hockey Championship. Takođe tu su i institucije kulture kao išto su National Theatre ili Czech Philharmonic Orchestra. Veoma važna je i podrška humanitarnih organizacija, kao što je Centrum Paraple, People in Need ili Adra.
Životna sredina U procesu razvoja, pokušavamo da minimalizujemo potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova jer koristimo najmoderniju tehnologiju. Dugoročno ŠKODA AUTO ulaže velike napore u minimalizaciju uticaja na životnu sredinu i ispunjava sve obaveze i zakone koji se tiču zaštite životnee sredine. To potvrđuje sertifikat o menadžmentu prema standardima zaštite životne sredine ISO 14001:2004. ŠKODA AUTO vrši ekološko uništavanje dotrajalih automobila ali i komponenata kao što je staklo na primer u cilju reciklaže.