Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Octavia
Octavia
Model idealan za posao i za velike porodice.
 • Prostrani automobil koji se prilagođava Vašim potrebama
 • Praktičan u poslovnim i porodičnim situacijama
 • Idealan je za gradsku vožnju ali i za duga putovanja
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Enyaq
Enyaq
Inteligentan, inovativan, intuitivan
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.

Upoznajte Škodu - Motorsport

Motorsport

ŠKODA Motorsport

Pobeda na vrhuncu sezone: ŠKODA Fabia R5 doživela je vrhunac na svom debiju u Kini.

1.11.2015. Kategorija: Motosport

Pontus Tidelmand i Emil Axelsoon pobedili su na svih 13 etapa Kineskog Longyou Relija i domogli se konačne pobede. Hiljade navijača bodrilo je novu ŠKODU Fabiju R5 u finalu sezone FIA Reli Takmičenja Azija-Pacifik (APRC).

Škoda zauzima najviše pozicije na prestižnim takmičenjima četvrti put zaredom.

Michal Hrabánek izjavio je: "Perfektno finale u odličnoj sezoni motosporta za ŠKODU".

- Nova ŠKODA Fabia R5 proslavila je trofejni debi u Kini, najvažnijem tržištu na svetu. Hiljade navijača slavilo je uspeh koji su ostvarili Pontus Tidelmand i Emil Axelsoon konačnom pobedom u novom takmičenju Kineskog Longyou Relija. Sa najboljim vremenom na svih 13 etapa, ŠKODA Fabia R5 pokazala je ogroman potencijal na završetku sezone FIA reli takmičenja Azija-Pacifik (APRC) – uprkos najtežim mogućim uslovima. Sa odličnim rekordom u šest pobeda na svih šest trka u sezoni, ŠKODA je zauzela najviše pozicije na prestižnim kontinentalnim takmičenjima.

"Perfektno finale u odličnoj sezoni motosporta za ŠKODU"! Ova pobeda u centru tržišta Kine još jednom naglašava šta je brz i pouzdan automobil našeg tima izgradio u modelu ŠKODA Fabia R5. Četvrta uzastopna titula u najvažnijem kontinentalnom takmičenju za nas, četiri pobede u Svetskom Reli Takmičenju (WRC 2) i četiri nacionalne titule - što je fantastičan uspeh u prvoj godini takmičenja nove ŠKODE Fabia R5. To je nagrada za rad svih zaposlenih u timu porodice ŠKODA motosporta, rekao je Michal Hrabánek direktor ŠKODA motosporta. Posebno mi je zadovoljstvo što smo ostvarili tako ubedljivu reklamu za ŠKODA kompaniju u Kini, našem najvećem tržištu na svetu. Veoma smo zahvalni timu koji čine Pontus Tidelmand i Emil Axelsoon, koji su započeli svoju prvu godinu takmičenja u ŠKODI sa pobedom u Kini i uspehom u APRC-u.

Zaista, fokusirani nastup ŠKODA je ostvarila u klinču njihove druge važne pobede u prethodnoj nedelji. Prošle nedelje, dva Skandinavca su proslavila svoju prvu pobedu za ŠKODU u FIA Svetskom Reli Takmičenju (WRC 2) u Španiji. Posle uspešno pređenih 10.000 kilometara i vremenskoj razlici od 7h, nisu dozvolili svojim rivalima ni da pogledaju Kineski Longyou Reli. Tidemand i Axelsson ostvarili su pobedu u njihovoj crvenoj ŠKODI Fabiji R5 sa prosečno pređenih 230 kilometara na blatnjavim stazama i klizavim ulicama kao da su bili na šinama. Mnogi drugi vozači su odustali prilikom prelaska rampe u Rongchang Plazi koja je udaljena oko 400 kilometara od metropole Šangaja. Jedan od vozača koji je morao da se povuče u subotu bio je Gaurav Gill član ŠKODA-MRF tima koga predvodi Tidemand.

"Ovaj reli zahtevao je još jednom sve od nas i pokazao kako fantastičan alat mi posedujemo u našoj ŠKODI Fabia R5. Mnogi komentatori ovde u Kini bili su oduševljeni ovim vozilom" , rekao je Tidemand koji je bio oduševljen fantastičnim završetkom sezone. "Dve ovako značajne pobede u Španiji i Kini tokom nedelje, Emil i ja nismo mogli ni da sanjamo. Pobeda u APRC-u je naš vrhunac u fantastičnoj godini za ŠKODU. Zahvalan sam cekopunom timu".

Neverovatan rad vozača Pontus Tidemanda i njegovog suvozača Emila Axelssona morao je biti krunisan šampionskom titulom* na rang listi vozača i suvozača APRC-a. ŠKODA je takođe označena kao pobednik u ranglisti proizvođača ARPC-a po četvrti put zaredom. ŠKODA Fabia R5, koja je svetskoj javnosti prvi put predstavljena u aprilu, takođe je pobednički auto. Pored rangliste u okviru APRC-a, postoji i 11 nižih pozicija, uključujući četiri pobede na sedam takmičenja FIA Svetskom Reliju (WRC 2). Četiri nacionalna takmičenja su takođe već bila osvojena u toku 2015. godine. Sa pet uzastopnih pobeda na takmičenjima u Češkoj, Jan Kopecký (CZ) osvojio je ključni uspeh i pre završetka sezone. U Austriji, veteran Raimund Baumschlager (A) pobedio je na nacionalnom takmičenju sa Fabijom R5. u Mađarskoj, Norbert Herczig (H) osvojio je nacionalni reli šampionat sa Fabijom R5. "Brzi" Freddy Loix (B) je takođe ostvario pobedu na takmičenju u svom belgijskom prvenstvu.

* Preuzeto iz zvanične publikacije urađene od strane FIA.

Broj dana za Longyou Kineski Reli:4

Sa Pontus Tidemandom, ŠKODA je proslavila svoju četvrtu titulu pobedom na rang listi vozača u okviru FIA Azija-Pacifik Reli Takmičenja (APRC). Pobednički niz započet je još 2012. godine pobedom australijalnca Crisa Atkinsona. Indijac Gaurav Gill pobedio je 2013. godine pre nego što je Jan Kopecký (CZ) postao prvi vozač u istoriji Evropskog Takmičenja i šampionata Azije-Pacifika dve godine uzastopno. U novoj Fabiji R5, Tidemand je osvojio treću uzastopnu pobedu za ŠKODA tim na Longyou Kineskom Reliju. Esapekka Lappi (FIN) pobedio je 2013. godine i Jan Kopecký je takođe bio pobednik prošle godine na putu za svoju ključnu poziciju.