Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Scala
Scala
Elegantan i kompaktan porodični automobil koji nudi puno prostora.
 • Inspirisana konceptualnom studijom VISION RS
 • Izuzetna po svojoj praktičnosti i prostoru
 • Najmoderniji asistenti i vrhunski sistem za online povezivanje
Octavia
Octavia
Model idealan za posao i za velike porodice.
 • Prostrani automobil koji se prilagođava Vašim potrebama
 • Praktičan u poslovnim i porodičnim situacijama
 • Idealan je za gradsku vožnju ali i za duga putovanja
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Enyaq
Enyaq
Inteligentan, inovativan, intuitivan
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.

Auto-Hermes

Novosti

Predstavljamo Škoda Epiq

24.04.2024.

Škoda je predstavila dizajn studiju budućeg električnog automobila. Urbani SUV crossover će se zvati Škoda Epiq, a konačni dizajn će biti predstavljen sledeće godine.
 
Škoda Epiq će biti svestran automobil dug 4,1 metar, sa 490 litara prtljažnog prostora i dometom do 400 km po punjenju. Cena će biti oko 25.000 evra.

Kako studija pokazuje, novi automobil će imati elemente novog Škoda dizajn pravca. „Naš novi dizajn pravac – Modern Solid – predstavlja sledeći nivo u razvoju modernog dizajna. Pametna funkcionalnost i praktičnost harmonično su izbalansirani atraktivnim novim izgledom i našim pristupom održivosti. Dizajn studija Škoda Epiq savršeno prikazuje sve ključne atribute novog dizajn pravca“, kaže glavni dizajner Oliver Stefani.

Atributi novog brend dizajn pravca su Tech-Deck Face, moderna reinterpretacija tradicionalne Škoda rešetke hladnjaka. Iza sjajne crne površine sadrži važne električne komponente kao što su kamera i radar za adaptivni tempomat. Rešetka hladnjaka je okružena sa LED dnevnim svetlima u obliku slova T, dok se ispod nalaze glavni farovi sa Matrix LED tehnologijom i dizajnom inspirisanim kubizmom.

Vizuelizacija dizajn studije Škoda Epiq

Karoserija dizajn studije je dugačka 4,1 metar i ofarbana je u metalik Moon beloj boji, sa kontrastnim narandžastim detaljima kao što su krovni nosači. Modern Solid dizajn stil zadržava prepoznatljivu tornado liniju na bočnim stranama automobila, još jednu tipičnu Škoda karakteristiku. U dizajn studiji za budući električni automobil, ova linija stvara jasno vizuelno razdvajanje između donjeg dela karoserije i zastakljenog gornjeg dela karoserije, povećavajući dinamiku automobila i istovremeno naglašavajući prostor.

Enterijer Škoda Epiq dizajn studije

Unutrašnjost će takođe dobiti novi izgled zasnovan na Modern Solid dizajn pravcu. Enterijer ima tradicionalne elemente kao što su volan sa dva kraka, virtuelni kokpit od 5,3 inča i glavni 13-inčni centralni infotainment displej, ali sve je povezano jednostavnijim linijama. Naravno, jasno se vidi snažan naglasak na praktičnosti po kojoj je Škoda enterijer poznat. Otvoreni prostor za skladištenje, na primer, nudi bežično punjenje mobilnog telefona. A što se tiče mobilnih telefona, oni će funkcionisati kao digitalni ključ po prvi put u Škoda istoriji. Brojne praktične Simply Clever karakteristike mogu se naći u prtljažniku, koji nudi zapreminu do 490 litara.

Dizajn studija budućeg električnog automobila takođe naglašava održivost, što pokazuju savremeni, ekološki prihvatljivi, reciklirani materijali koji se koriste kako u unutrašnjosti automobila tako i na drugim mestima. Pored dometa od 400 kilometara, još jedna impresivna karakteristika Škoda Epiq modela je podrška za takozvano dvosmerno punjenje (poznato i kao bi-di), što znači da se električna energija iz akumulatora automobila može koristiti za napajanje i punjenje drugih uređaja!

„Škoda Epiq će biti automobil po atraktivnoj ceni i velikim enterijerom sa kompaktnom veličinom. Naši kupci žele izbor, zbog čega proširujemo naš rastući portfolio e-mobilnosti u ovaj popularni segment. Nadam se da će ovi prvi dizajn tizeri pokazati da će Epiq zablistati zbog modernog dizajna, dometa i tehnologija prilagođenih korisniku po pristupačnoj ceni,” kaže Škoda generalni direktor Klaus Zellmer, sumirajući karakteristike budućeg automobila.

Škoda Epiq će biti deo ofanzive električnih modela brenda. Ove godine će biti predstavljen Elroq kompaktni električni SUV. Škoda će u narednim godinama ukupno predstaviti šest novih električnih automobila.

Epsko ime za električni automobil

Škoda već́ neko vreme koristi specifičnu formulu za smišljanje imena svojih SUV i električnih automobila. Imena električnih automobila počinju sa E, dok se imena SUV vozila završavaju na Q. U skladu sa ovim pravilima, češki proizvođač automobila je nazvao svoj mali SUV crossover Škoda Epiq. Ovo je izvedeno od reči „ep“, koja potiče od starogrčke reči „epos“, što znači reč, priča ili pesma. Ovih dana, raspon značenja reči se proširio i uključio grandiozno, veličanstveno i izvanredno. I to je prava aura za Škoda Epiq. Svestran i avanturistički, on je savršen vodič za svakodnevne istraživače koji se kreću po urbanoj džungli i dalje.