Fabia
Fabia
Nova Fabia se nadovezuje na dizajnerske elemente ŠKODA VisionC
 • Markantna, moderna i dinamična
 • Nov, svež concept rešenja unutrašnjosti
 • Šira i niža nego prethodni model
Fabia Combi
Počinjemo tamo, gde drugi staju
 • Prtljažnik bez konkurencije u svojoj klasi
 • Novi sistemi asistencije i infotainment sistemi
 • Snažni i štedljivi motori
Octavia
Octavia
Model idealan za posao i za velike porodice.
 • Prostrani automobil koji se prilagođava Vašim potrebama
 • Praktičan u poslovnim i porodičnim situacijama
 • Idealan je za gradsku vožnju ali i za duga putovanja
Karoq
Karoq
Novitet u klasi kompaktnih SUV vozila
 • Najmodernija tehnika, specijalni režim Offroad
 • Jaki i štedljivi motori TSI i TDI
 • Prvi put digitalna instrument tabla
Kodiaq
Kodiaq
Snažan kao medved
 • Dizajn novog velikog SUV-a marke ŠKODA simbolizuje snagu i sigurnost
 • Veličina, snaga, smisao za porodicu.
 • Predstavljanje u drugoj polovini 2016. godine
Enyaq
Enyaq
Inteligentan, inovativan, intuitivan
Kamiq
Kamiq
Moderan dizajn u kambinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a.

ŠKODA Octavia - Komfor

KOMFOR PRVE KLASE

Veliki broj pametnih detalja

ŠKODA OCTAVIA je prosto "Simply Clever" s kraja na kraj. Elegantni hečbek sa ogromnim prtljažnikom koji omogućava lak pristup Vašim stvarima i koji je dopunjen nizom genijalnih detalja.

  
Upozoravajući prsluk

Upozoravajući prsluk je smešten ispod vozačevog sedišta u držaču i na taj način lako je dostupan. U slučaju potrebe dovoljno je samo da pružite ruku i obučete ga.

Praktični detalji u prtljažniku

Tipično za ŠKODU, Oktavija nudi veliki broj praktičnih detalja. Predmete možete pričvrstiti praktičnim elementima za fiksiranje. Dovoljno je da učvrstite predmet između njih i neće se pomerati u vožnji. Kasnije ih možete skloniti u stranu.

Držači pića u zadnjem naslonu za ruke

Zadnji naslon za ruke ne čini putovanje samo udobnim već se u njega mogu smestiti dve flaše od 0.5 litara za još veći komfor u putovanju.

Mesto za flašu i kanta za otpatke u vratima

Znamo da putovanje traje duže ako ste žedni pa smo zato u prednjim vratima ostavili mesto za flaše od 1,5 litra a pozadi za flaše od 0,5 litara. Kanta za otpatke je sledeći detalj koji ćete ceniti pogotovu ako su Vam deca u kolima.

Sklopivi sto

Što je putovanje duže to će Vam više koristiti pametni detalji kao što je sklopivi sto. Za Vas idealno mesto za hranu, čašu ili knjigu. Za Vašu decu trkačka staza, svemirska stanica ili zološki vrt.

Držač kartica

Najmanje stvari se najlakše izgube. Na primer kartice za parkiranje. Simply Clever držač kartica omogućava da je lako nađete kada Vam zatreba a i da bude lako vidljiva za čuvara parkinga.

Držač za uređaje i čaše

Univerzalni držač za Vaš telefon takođe nudi prostor za ključeve ili sitniš. Takođe , tu je korisni držač za piće koji će Vam dati mogućnost da flašu ootvorite jednom rukom.

Kišobran na dohvat ruke

Jedna od Simply Clever solucija je skriveni kišobran pod suvozačevim sedištem. Sada ćete ostati suvi bilo gde jer imate kišobran pri ruci.

Strugalica za led u poklopcu rezervoara

Odličan Simply Clever detalj koji će Vam dobro doći kada počnu prvi mrazevi. Sada nećete morati da uništite svoje kreditne kartice ili preturate po kolima tražeći nešto čime bi skinuli led. Strugalica je smeštena tamo gde je najdostupnija i uvek je spremna.

Adaptivni tempomat

Adaptivni tempomat (ACC) održava sigurno odstojanje od vozila ispred vas na željenoj brzini, kontrolišući motor i kočnice tako što ubrzava i koči po potrebi.

Sistem kombinuje tempomat sa sistemom koji funkcioniše na principu radara radi održavanja odstojanja.

Putni asistent

Putni asistent sistem koristi prednju kameru u unutrašnjem retrovizoru da skenira saobraćajne znake pored puta.

Sistem za obradu slika upoređuje skenirani znak sa poznatim znacima iz baze slika i upoređuje rezultat sa podacima koji dolaze iz navigacije. Sistem obrađuje znakove za ograničenje brzine (na primer "80 km/h"), znakove za zabranu preticanja, znakove obaveštenja, (na primer "22:00-06:00"), i znakove zabrane. Oni se prikazuju u vidu slika na instrument tabli i/ili na ekranu navigacije.

Sigurno i lako parkiranje

  
Parking asistent

Ulaženje ili izlaženje sa parking mesta je sada sigurnije nego ikada ranije zahvaljujujući nizu sistema za asistencijae: Parking asistent, Sistem za nadzor saobraćaja iza vozila i zadnja kamera sa prskalicom za pranje.

Parking Asistent 3.0

Ovaj asistent pomaže prilikom paralelnog i uzdužnog parkiranja čak i u zakrivljenoj ulici. Sistem nalazi dovoljno veliki prostor između vozila i skoro automatski vrši manevar parkiranja. Elektronika vozila kontroliše volan dok vozač kontroliše brzinu koristeći gas i kočnicu.

Uzdužno parkiranje

OCTAVIA može da ide i do 40 km/h kada sistem pretražuje mesto za parking. Kada senzor pronađe dovoljno veliki prostor (minimum dužina vozila+ 60 cm), započinje manevar parkiranja.

Paralelno parkiranje unapred

Parking Asistent polu-automatski navodi vozilo na parking mesto. Sistem asistira vozaču kontrolom volana, čovek samo kontroliše gas i kočnicu.

Zadnja kamera

Ovaj sistem koristi mini kameru koja se nalazi u zadnjem delu vozila. Kada se menjač prebaci u rikverc, kamera se automatski pali i slika se prikazuje na displeju infotainment sistema. Pomoćnik u vidu linija na slici prikazuju putanju vozila prama trenutnom položaju volana ili indikuju kada ga treba okrenuti. Kamera je opremljena prskalicom za pranje.

Asistent za vožnju sa prikolicom

Žeite da kupite kamp kućicu ali nemate iskustva sa vožnjom te vrste? Novi asistent za vožnju prikolice preuzima kontrolu kada se krećete unazad. Na Vama je samo da odlučiite gde ćeete parkirati, kada da krenete i kada da stanete.

Optički parking sistem 360°

OPS 360 upozorava na eventualne prepreke tokom parkiranja. Procena se vrši na osnovu merenja 12 ultrazvučnih senzora, parametara vožnje i položaja volana.

Prednji i zadnji parking senzori

Parking senzori su osnova svakog sistema za parkiranje. Senzori asistiraju vozaču i rade u sprezi sa svim infotainment sistemima koje poseduje OCTAVIA.